Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Vízszigetelés helye

Napjainkban a víz elleni védekezésre rengeteg eszköz áll a rendelkezésedre. Bármilyen vízszigetelő megoldást választasz is, fontos, hogy előtte alaposan derítsd fel a vizesedés forrását, és az adott helyiség speciális igényeihez igazodva válassz vízszigetelést!

Lapozz lefelé és olvasd el milyen helyiségben mire érdemes figyelni a vízszigetelés során!

Fürdőszoba vizesedése:

A fürdőszoba a mindennapi életünk egyik legfontosabb színtere. Aktív használata során elvárjuk, hogy megfelelően működjön minden funkciója, dizájnos legyen és természetesen időtálló. Azonban a fürdőnk néhány aprónak tűnő szépséghibája komoly gondot okozhat hosszútávon, így fontos a megfelelő vízszigetelés.

Pince vízszigetelése:

Gyakran előfordul, hogy a nemrég felújított pincében visszatérő probléma a beázás. A pincék szigetelését általában bitumenes lemezekkel alakítják ki, amelyek kellően vízzáróak, és tartós védelmet tudnak biztosítani a talajban lévő víz káros hatásaival szemben. Azonban a szakszerű és az irányelveknek megfelelő beépítés esetén is előfordulhatnak vizesedési problémák.

Terasz, erkély vízszigetelése:

A terasz és az erkély sokak kedvenc helye az otthonában: lazításra, napozásra, baráti és családi összejövetelekre tökéletes választás. Azonban, ahhoz, hogy sokáig élvezhesd előnyeit, felújítás, építkezés előtt érdemes alaposan megfontolni, hogy milyen vízszigetelést választunk.

Tető vízszigetelése:

Házunk tetője gondoskodik arról, hogy „fedél legyen a fejünk felett”: megóv minket a csapadéktól, a széltől, a viharoktól, a zajtól és a naptól is. Egy jól működő tető bírja az időjárás viszontagságait, vagyis ellenáll a víznek és a viharoknak, mindemellett biztonságos.

Medence vízszigetelése:

Fontos tudni, hogy egy medence esetében nem a burkolat alá kerülő vízszigetelésen múlik a medence vízzárása, hanem azon, hogy maga a szerkezet vízzáró-e. Sajnos sokan próbálják megspórolni a szerkezet vízzárósságát tesztelő vízpróbát, mert sok víz kell hozzá és ezen szeretnének takarékoskodni.

Oszd meg te is
  •  
  •  
  •  
  •