Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva ápr 29, 2016 Terasz, erkély vízszigetelése |

Terasz, erkély vízszigetelése

A terasz és az erkély sokak kedvenc helye az otthonában: lazításra, napozásra, baráti és családi összejövetelekre tökéletes választás. Azonban, ahhoz, hogy sokáig élvezhesd előnyeit, felújítás, építkezés előtt érdemes alaposan megfontolni a szigetelésüket. Gondolj csak bele, milyen akár szélsőséges időjárásnak vannak kitéve ezek a területek! Fagyban, szakadó esőben és kánikulában is ellenállónak kell lenniük ezeknek a felületeknek, hiszen csak így biztosított a tartósságuk. Az egyik probléma a terasz vagy az erkély esetében sajnos pont a beázás. Sok bosszúságot okozhat ez a számunkra, azonban jó hír, hogy már rengeteg megbízható megoldás létezik a vizesedés megelőzésére és orvoslására!

 

Nem mindegy hol a terasz a vízszigetelés szempontjából!

Két esetről beszélhetünk a teraszoknál, ami alapjában meghatározza az alkalmazott vízszigetelési megoldásokat:

  • Lakóhelyiség van a terasz alatt: Ekkor az elsődleges vízszigetelés maga a tetőszigetelés, és csak másodlagos a burkolat alatti vízszigetelés. Lényegében a lakótér feletti terasz esetében először egy hagyományos tetőszigetelési megoldás kell, amire aztán a vízszigeteléssel kibővített hidegburkolat kerül. Ha a tetőszigetelés hiányzik, és úgy kerül fel a burkolat, akkor szinte biztos a beázás a terasz alatti helyiségben. A vízszigetelés hiánya pedig csak tovább rontja a helyzetet.
  • A terasz alatt nincs lakórész: Ekkor a burkolat alatti vízszigetelés a fő víz védelmi megoldás.


Hogyan óvjuk meg a teraszunk, erkélyünk a beázástól?

 

A terasz és erkély rendszeresen csapadéknak van kitéveHidegburkolatok alá, erkélyek, teraszok esetében is megfelelő vízszigetelési megoldás lehet a Mapelastic, vagy a Mapelastic AquaDefense. Ha a kivitelezés körülményei speciálisabbak (párás a levegő, hidegebb az idő, gyorsabb munkára van szükség), akkor a Mapelastic Turbo jó választás, mely kevésbé érzékeny az időjárási körülményekre.

Ha komplex vízszigetelő rendszerben gondolkodunk, az nagyban hozzájárulhat a sikeres védekezéshez. A Mapeband rendszer elemei ebben profi segítséget nyújtanak. A Mapeband alkalmas a fal- és padlófelületek csatlakozó éleinek rugalmas vízszigetelésére a teraszon, erkélyen. A vízszigetelés folytonosságának biztosítására a padló- és fal csatlakozásainál a Mapeband sarokelemeket és a Mapeband szalagot kell a szigetelőanyagba beágyazni. A Mapeband jó kiegészítője lehet a Mapelastic szigetelőanyagnak is.

Összességében tehát a víz károkozásai ellen a leghatékonyabb megoldás a védekezés. Sok kellemetlenségtől és váratlan költségtől óvhatja meg magát, ha a felújításhoz, építéshez kiváló minőségű segédanyagokat választás elvárja a szakembertől, hogy ezeket a termékeket alkalmazza és a korszerű technológiát használja otthonában.

Oszd meg te is
  •  
  •  
  •  
  •