Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva ápr 29, 2016 Fürdőszoba vízszigetelése |

Fürdőszoba vízszigetelése

A fürdőszoba a mindennapi életünk egyik legfontosabb színtere. Aktív használata során elvárjuk, hogy megfelelően működjön minden funkciója, dizájnos legyen és természetesen időtálló. Azonban a fürdőnk néhány aprónak tűnő szépséghibája komoly gondot okozhat hosszútávon.

Egy apró repedés a falcsatlakozásoknál, a fugákban, vagy egy eltörött burkolólap mind-mind utat biztosítanak a víz bejutásának a burkolat alá. Az is gyakran előfordul, hogy egy régi cső megreped, a víz szivárogni kezd, vagy épp egy mosógép árasztja el a fürdőnket vízzel. A víz lassú károkozását pedig sokszor csak akkor vesszük észre, amikor már nagy a baj. Előfordulhat, hogy az alattunk lakó szomszédnál jelentkezik a probléma, vagy éppen a saját lakásunk szenvedi el a kárát az ázásnak.

Ha nedvesség utat tör magának a nem kívánt helyeken, orvosolni kell a problémát: bontani kell, felújítani, megkeresni a probléma forrását és megoldani a szigetelést. Az ilyenkor felmerülő költségeket előfordul, hogy a biztosítás csak részben fedezi, ráadásul a felújítással több kellemetlenség is jár, mint például a megfelelő szakember keresése, a munkálatok idejének az egyeztetése vagy a takarítás.


 

 

Vízszigetelés a fürdőszobábanMegelőzés:

Ahogy az orvosok is mindig a megelőzést tartják a legjobb eszköznek az egészségünkhöz, úgy a fürdőszobánk számára is a megelőző intézkedések biztosítják leghatékonyabban a vizesedés elkerülését. Ha felújításba kezdesz és abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy nincs vizesedési problémád. A szakemberek általános tanácsa az, hogy a fürdőszobában a kádak és a zuhanyzók környezeténél. Az emeleti fürdők esetén pedig a padlónál fokozott figyelmet fordíts a megfelelő vízszigetelés kiválasztására. Így hosszú távon védekezhetsz a nedvesedés ellen és nyugodtan élvezheted fürdőszobád minden előnyét éveken keresztül.

Víz elleni védelem:

A víznek rendszeresen kitett helyiségekben, mint például a fürdőben, konyhában, mosókonyhában a felületekre fröccsenő, folyó víz ellen nagyon fontos a megfelelő védekezés. Teljesen hétköznapi megoldásnak számít, az olyan speciális beltéri szigetelők választása, mint például a MAPEGUM WPS, ami egy rugalmas, gyorsan száradó, kenhető vízszigetelő anyag. Az áttörések és a sarkok biztonságos zárásához a MAPEBAND PE 120 termék is jó választás, ami erősíti a hajlatokat, így megakadályozva, hogy a víz utat törjön magának.

Tartós vízterhelés esetén:

Egyre többen döntenek úgy, hogy a készen kapható zuhanytálca helyett, mozaikkal vagy kerámiával kialakított zuhanytálcát épített a fürdőszobájába. Ez nagyon modern, sőt akár teljesen egyedi megjelenést biztosít a fürdőnek. Azonban a dizájn elemek mellett mindig ügyelj a megfelelő vízszigetelésre. Egy burkolattal ellátott zuhanytálca esetében fokozott vízterhelés éri a burkolólapot és a fugát is, ami fokozott vízszigetelést igényel. Ilyen esetben például a MAPELASTIC segíti a víz elleni védekezést. Ez egy rugalmas, kétkomponensű vízszigetelő anyag, szinte minden esetben alkalmazható hidegburkolat alatti vízszigetelésként. Ha a kezelt felület hajszálrepedéses, gyakran alkalmazzák a MAPENET 150 üvegszövet hálót megerősítésként.

Nem állandó vízterhelés esetén:

A fokozott vízterhelés nem csak a fürdőszobában fordul elő. Elképzelhető, hogy épp a kerti zuhanynál van szükség hatékony vízszigetelésre. Célszerű ilyen esetekben beltéren és kültéren is használható, egyszerűen kezelhető vízszigetelést választani. A MAPELASTIC AQUADEFENSE nem igényel felkeverést, rugalmas, gyors száradású és könnyen kenhető vízszigetelő anyag, a fenti esetben ajánlott vízszigetelési megoldás.

Gyors megoldás, speciális kivitelezési helyzetekre:

Vannak olyan helyzetek, amikor a kivitelezési körülmények nem ideálisak (párás a levegő, hideg az idő stb.). Ilyenkor sok szakember dönt úgy, hogy elhalasztja a munkálatokat azért, hogy a szigetelés minősége ne romoljon. Sajnos még rosszabb a helyzet, amikor egy váratlan időjárási helyzet miatt, a félkész munka veszik kárba. Az ilyen esetek kiküszöbölésére egyre többen alkalmazzák a MAPELASTIC TURBO vízszigetelő anyagot. A MAPELASTIC TURBO gyors száradású anyag, és akár alacsony hőmérsékleten vagy nem teljesen száraz aljzat esetén is használható.

Napjainkban a víz elleni védekezésre rengeteg eszköz áll a rendelkezésedre. Bármilyen vízszigetelő megoldást választasz is, fontos, hogy előtte szakemberek segítségével derítsd fel a vizesedés forrását. A fürdőszobád speciális igényeihez igazodva válassz víz elleni védekező rendszert.

 

Szakemberre van szüksége? Tapasztalt szaktanácsot kérne a vizesedésével kapcsolatban? Keressen minket bátranSzaktanácsadás!

Oszd meg te is
  •  
  •  
  •  
  •