Víz alatti hotelek

A vízszigetelés nem áll meg otthonunk víz elleni védelmezésénél. Egyre több olyan különleges szálloda épül a világban, ahol nem csak vízszigetelési megoldásokról van szó, hanem olyan épületekről, amelyek részben vagy akár egészben a víz alatt találhatóak! Összegyűjtöttünk néhány izgalmas hotelt, ahol a víz nem akadály – a vízszigetelés pedig szuper biztos!


Svéd hotelszoba a Mälaren tó mélyén – Ooops Hotel

Västerås, Stockholmtól 100 km-re fekvő kis település, ami különleges víz alatti hotel szobáiról ismert. A Mikael Genberg lakos egy tradicionális bordó falú svéd faházat gondolt újra, amikor az épület földszintjét teljesen a víz alá helyezte.

víz alatti hotelek
Forrás: http://visitvasteras.se/en/actor/ooops-hotell/


Szoba a tenger mélyén – Manta Resort

Genberga svéd szálláshely sikerén felbuzdulva Zanzibártól nem messze az egzotikus Pemba sziget szinte érintetlen tengervizébe épített hotelt. A Manta Underwater Room négy méter mélyen fekszik a vízben, ahol körülbelül 1500 dollárért tölthet el egy éjszakát két fő.

víz alatti hotelek
Forrás: http://underwaterroom.com/

 

Tengeralatti birodalom a Fiji-szigeteken – Poseidon Resort

A luxushotelben 15 méterrel a víz alatt szállhatunk meg, és mindenhol nagy ablakok és üvegfalak biztosítják a varázslatos kilátást a tenger mélyére. A víz alatti szálloda különlegessége, hogy az álomszép szobák mellett, bár, gyógyközpont, étterem, sőt még egy kápolna is található a házasodni vágyók számára.

Poseidon Resort
Forrás: http://www.poseidonresorts.com/

 

Maldív szigeteki luxus a víz alatt – Conrad Rangali Island Maldives Hotel

Ez a különleges hotel már kétszer érdemelte ki a világ legjobb szállodája címet. Nem véletlen, hiszen a luxuskiszolgálás mellett, a mesés üvegfalú tengeralatti szobák és az étterem is páratlan élményt nyújt az odalátogatóknak és a víz szerelmeseinek.

Conrad Rangali Island Maldives Hotel
Forrás: http://conradhotels3.hilton.com/en/hotels/maldives/conrad-maldives-rangali-island-MLEHICI/index.html

 

Csillag a Vörös tengerben – Tengericsillag étterem

Tengericsillag étterem természetbarát anyagokból épült, gondosan ügyelve arra, hogy a körülötte elterülő korallzátony élővilágát ne károsítsa. A környezetbarát étterem ablakain át csodálhatjuk a víz alatti világot, miközben elfogyasztjuk az ebédünket.

Tengericsillag étterem
Forrás: http://www.atlasobscura.com/places/red-sea-star

 

Te melyik helyszínt próbálnád ki egy víz alatti élményhez?

Oszd meg te is
  •  
  •  
  •  
  •