Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva jún 21, 2016 Vízszigetelés helye |

Ezzel a megoldással megakadályozhatja a falak elázását

Egy zuhanyzás alkalmával akár egy liternyi víz is a csempékre kerülhet. De mi történik a falakkal, ha a víz valahogy bekerül a csempék mögé?

víz

A csempék mögé bejutó víz idővel meggyengíti a falat. Elég pár hónapig tusolni egy repedezett csempéjű és fugájú fürdőszobában, és a meggyengült falba akár ököllel is lyukat üthetünk.

De van egy megoldás, amivel megelőzheti a problémát…

Mitől repedezik a csempe, mitől gyengül meg a fugázó?

A beszivárgásokat előidézheti a rossz minőségű burkolóanyagok, ragasztók vagy fugázók.

De ugyanúgy gondot okozhatnak az épületmozgások. Például, ha elkészülünk a fürdőszoba burkolásával, de a további felújítási munkák még hátra vannak.

Ezek a munkálatok ugyanis sokszor épületmozgással járnak, amelyek repedéseket okozhatnak a csempén vagy a fugázón. Ezzel pedig el is jutottunk a fő problémáig: a repedéseken elindul a víz a falba.

Mit csinál a víz a védtelen fallal?

Nem véletlenül használunk csempét vizes helyiségekben. Egy nem csempézett fal nagyon hamar meggyengül, ha nap mint nap víz éri. Először apró darabok esnek ki a falból, amely idővel veszélyes is lehet a család minden tagjára.

Hogyan kerülhetjük el a vízszivárgásokat?

Erre több megoldás is van.

  1. Már a felújítás során kiváló minőségű burkolólapokat, segédanyagokat választunk
  2. A burkolás után már nem végzünk épületmozgással járó munkát
  3. Vízszigetelést használunk a vizes helyiségekbe

A Mapelastic kétkomponensű kenhető vízszigetelésével például sokat tehetünk a beázások ellen. Felhordása után maximális védelmet nyújt a falazatnak, ezáltal pedig a szomszédos helyiséget is óvja.

A Mapelastic előnye, hogy bármilyen felületre felhordható, és 24 óra múlva már burkolható is a fal. Ez a rugalmas, biztonsági szigetelőréteg képes áthidalni az alapfelületen keletkező kisebb repedéseket. Beépítésével a fürdőszobai felújítás költsége alig észrevehetően növekszik. Azonban repedezett csempe vagy fugázó esetén nagy kiadástól menthet meg bennünket.

Oszd meg te is
  •  
  •  
  •  
  •