Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva Júl 26, 2016 Vizesedés esetén |

Hogyan adhat 6-szoros védelmet a fürdőszobájának

Hogyan adhat 6-szoros védelmet a fürdőszobájának? A víz nagyon fontos része az életünknek, de nem a falakba szivárogva!A fürdőszobákban a zuhanyzók, és kádak környezete, az emeleti fürdőkben pedig még a padló megfelelő szigetelése is különleges figyelmet érdemel, mert a víz előszeretettel ezeken a helyeken támad.

Ha egy kisebb ráfordítást és figyelmet szentel ennek a felújításkor, baj esetén – csőtörés, repedés vagy szivárgás – jóval tetemesebb kiadástól mentheti meg önmagát Ön is. Ha az alábbi 6 anyagot használja az építkezéskor vagy felújításkor, otthona értéke azonnal megnő. Hiszen hosszú ideig biztosítja, hogy a víz nem tehet kárt a fürdőszobában vagy a konyhában.

védelmet a fürdőszobájának

(Kép forrása: http://www.architectureartdesigns.com)

Íme, a víz elleni harc 6 katonája:

  1. A fürdőszobák fokozott vízterhelése miatt a burkolat alá ajánlott felhordani a MAPEGUM WPS egykomponensű, kenhető vízszigetelő fóliát, amely egyrészt a falazat, másrészt a szomszédos helyiségek védelmére szolgál. Nem kell attól tartania, hogy a megfelelő szigetelés kialakítása a kivitelezés idejét megnyújtja, hiszen a nedvszívó aljzatokra felvitt MAPEGUM WPS  réteg gyorsan szárad, burkolását már akár 12-24 óra múlva el lehet kezdeni.
  2. A fóliához nélkülözhetetlen elemként hozzátartozik a MAPEBAND sarokerősítő szalag és mandzsetta, amit az úgynevezett negatív sarkokba, valamint a csőáttörésekhez, padlóösszefolyókhoz célszerű alkalmazni.
  3. A rugalmas szigetelőrétegre történő közvetlen burkoláshoz olyan flexibilis ragasztókat célszerű használni, mint amilyen például a KERAFLEX ragasztó.
  4. A tartósan rugalmas, penészesedésálló, ecetsavas szilikon a fürdőszobában azoknak a hézagoknak a kitöltésére szolgál, amelyek a szanitereknek a burkolathoz való csatlakoztatásakor keletkeznek. A MAPESIL AC szilikon ráadásul 31 színárnyalatból választható.
  5. 26 színben kapható a flexibilis, könnyen tisztán tartható fugázó anyag, az ULTRACOLOR PLUS is, amelyen a penészgombák sem tudnak megtapadni.
  6. A Mapei a festékrendszereihez is kifejlesztette a fugázó anyagoknál már bevált DropEffect vízlepergető és BioBlock penészedésgátló technológiákat. Ilyen rendszer például a három részből álló SILANCOLOR PLUS. Első lépésként a SILANCOLOR CLEANER PLUS fertőtlenítő- és tisztítószerrel a megtelepedett mohától, zuzmótól, különböző baktériumoktól, penész- és gombafonalaktól, spóráktól megtisztítjuk a kezelendő felületet. Ezt követően a rendszer második komponensét, a SILANCOLOR PRIMER PLUS alapozót használjuk a felület előkészítésére. Az alapozóval bevont felületre már felhordható a harmadik komponens, a SILANCOLOR PITTURA PLUS festék. Matt, ugyanakkor bársonyos érintésű felületet ad. A SILANCOLOR PLUS aktívan véd a mikroorganizmusok ellen, nagymértékben légáteresztő, és alacsony vízfelvétel jellemzi.

Az újonnan épülő, vagy felújításra kerülő lakások esetében a vízkárok elleni védekezés elengedhetetlen feladat. A termékekről bővebb információt és lakásfelújításához hasznos tippeket, tanácsokat talál a www.mapei.hu weboldalon.

Ha pedig kérdése van, esetleg segítségre van szüksége, kérje INGYENES szaktanácsadásunkat!

Szaktanácsot szeretnék!

 

Oszd meg te is
  •  
  •  
  •  
  •