Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva dec 17, 2018 Tudtad-e? |

Tudja ezt az 5 dolgot a vízszigetelésed? Hogy Te is elkerüld a kárt…

Te mit vársz el a terasz- vagy az erkélyburkolat alatti vízszigeteléstől? Sokan azt válaszolják erre a kérdésre, hogy hát ne engedje át a vizet! De ennél sokkal több dolgot kell tudnia a vízszigetelésnek, és ezt 5 tulajdonsága révén tudja biztosítani. Ha egy is hiányzik belőle, akkor a vízszigetelése rövid

időn belül elveszítheti a funkcióját, és a végén át fogja engedni a vizet, annak pedig a burkolat issza meg a levét…

Kép forrása: fotolia.com

Mutatjuk, mi is ez az 5 tulajdonság:

  1. rugalmasnak kell lennie – ugyanis le kell építenie a burkolat és aljzat közötti feszültséget
  2. öregedésállónak kell lennie – hiszen burkolatot nem 1-2 évre tervezünk
  3. fontos, hogy magas legyen a repedésáthidaló képessége – mert ha átreped, sajnos már nem látja el a vízszigetelő funkcióját
  4. hidegtűrőnek kell lennie – mert hidegben is kell a rugalmasság
  5. páraáteresztőnek kell lennie – hogy a páranyomás ne tegye tönkre

Ezek a tulajdonságok mind-mind fontosak a burkolat tartóssága szempontjából! A Mapelastic kétkomponensű kenhető vízszigetelés pontosan ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik.

Kép forrása: mapei.com

Már bizonyított az elmúlt 30 évben, több mint 350 millió négyzetméteren!

További előnyös tulajdonsága, hogy kül-és beltéren egyaránt használható, vagyis felújításkor egyaránt megoldható vele az erkély, a terasz és a fürdőszoba vízszigetelése is, nem kell különböző termékeket venni.

„Több ezer négyzetméter Mapelastic szigetelés van a hátam mögött, és nem volt vele még problémám…”

Nézd meg egy kivitelező szakember véleményét a Mapelastic-ról, aki évek óta csak ezt a terméket használja, ha vízszigeteléssel bízzák meg. Van egy pár jó tippje is!


És ha még nem lenne elég mindez, íme, egy újabb kiváló tulajdonsága: felhordható a meglévő burkolatokra is, és kompatibilis a kerámia, mozaik és természetes kő burkolatokkal.

Az alkalmazása előtt arra kell figyelni, hogy a meglévő kerámia-, gres-, klinker vagy terrakotta-, fal- illetve padlóburkolat legyen az aljzathoz jól kötött és a tapadást gátló anyagoktól, mint pl. zsírtól, olajtól, viasztól, festéktől mentes. A Mapelastic tapadását gátló anyagok eltávolítására 30%-os mosószóda oldattal kell letisztítani a padlót, majd alaposan le kell öblíteni, hogy a mosószóda összes maradéka eltűnjön.

A Mapelastic minden tömör és kellően tiszta beton-, tégla-, kerámia- és márványfelületre kiválóan tapad, amennyiben azok megfelelően szilárdak és tiszták. Ez a tulajdonság és az UV-sugárzás károsító hatásaival szembeni ellenállása miatt a Mapelastic-kal védett és vízszigetelt szerkezetek tartósak, még kifejezetten kedvezőtlen klimatikus viszonyokban is.

Ha szeretnél a felújításodhoz további szakszerű és bevált tanácsot, keresd fel honlapunkat. Itt megtudhatod, milyen terméket ajánlunk a felújításodhoz, pontosan mennyi alapanyagra lesz szükséged, és mindez mennyibe kerül: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

Oszd meg te is
  •  
  •  
  •  
  •