Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva Sze 20, 2018 Vizesedés esetén |

IGAZ TÖRTÉNET: Ez a megoldás több százezres kárt akadályozott meg

Sokszor hallunk rémtörténeteket a felújításokról, jöjjön most egy pozitív történet, ami nagyon rosszul is elsülhetett volna. Egy lakástulajdonos a felújítás után pár hónappal éppen távol volt otthonától, amikor csőtörés történt. Azonnali beavatkozásról nem lehetett szó, de a professzionális termékekkel és a kitűnő munkával kialakított fürdőszobai burkolatokon egy csepp víz sem szivárgott át a lenti szintekre. A víz a bejárati ajtó alatt talált csak kiutat a lépcsőház felé, a kár minimális volt.

Hogyan lehetett ezt elérni? Hogyan lehet Nálad is olyan biztos a szigetelés, hogy egy pillanatig nem kell aggódnod egy előre nem látható baleset, például csőtörés miatt? Hogyan lehet a legkisebb kárral megúszni egy ilyen eseményt? Eláruljuk a részleteket!

Kép forrása: cityscoop.us

Ebben a fürdőszobában az aljzat szigetelését MAPEGUM WPS-sel végezték, megfelelő magasságban felvezetve azt a falakra. Fontos, hogy a végleges vastagság nem lehet 1 mm-nél kevesebb ahhoz, hogy összefüggő, flexibilis és egyenletes bevonatú legyen. Ügyelni kell arra, hogy a felület hibái ne szakítsák meg az összefüggő szigetelőréteget.

Kép forrása: 2dehands.be

Annak érdekében, hogy a vízszigetelő réteg folyamatossága garantálható legyen, a csőáttöréseknél és a csatlakozóhézagokban MAPEBAND hajlaterősítő szalagot ágyaztak be a kent szigetelés első rétegébe. Ez a lúgálló, gumírozott szövet a cementkötésű vízszigetelő rendszerek és folyékony fóliák hajlaterősítésére szolgál, és kihagyhatatlan része a tökéletes vízszigetelésnek.

Az épített zuhanyzó tálcájánál és a zuhanyzó falánál biztosra mentek a kivitelezők: ezeket a helyeket MAPELASTIC szigeteléssel látták el. Ez az anyag még úszómedencékhez is javasolt, betonok nagy rugalmasságú vízzáró bevonataként alkalmazható, különösen a repedezésnek kitett betonszerkezetekre. Ha egy medencében tökéletesen ellátja a feladatát, akkor az épített zuhanyzónál is nyugodtan használható.

A kevert mozaikburkolatot, valamint a nagyméretű greslapokatELASTORAPID-dal ragasztották, és KERACOLOR FF FLEXfugázót alkalmaztak. Az Elastorapid egy fokozott terhelhetőségű, jól alakítható, gyorskötésű és gyors száradású, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, cementkötésű, kétkomponensű ragasztóhabarcs, amelyet kerámia burkolólapokhoz és kőlapokhoz ajánlunk.

Kép forrása: noodlecrumbs.com

Az épített zuhanyzótálca burkolatát a víztaszító KERAPOXY-val fugázták, ez a kétkomponensű, saválló epoxi ragasztó ugyanis fugázóanyagként is használható.

A lakástulajdonos a csőtörés után a pénztárcáján érezte meg, hogy mennyire jól döntött, amikor komolyan vette a szakember javaslatait és tökéletes vízszigetelést kért a fürdőszobájába. Így ugyanis nem kellett százezrekért kijavítani a károkat és újrakezdeni a felújítást.

Ha a vízszigeteléssel kapcsolatban bármilyen kérdésed van, vagy segítségre van szükséged keresd szakembereinket, kollégáinkat, akik örömmel állnak a rendelkezésedre: http://www.mapei.com/adv/HU/szaktanacs_uj/

Oszd meg te is
  •  
  •  
  •  
  •