Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva máj 4, 2018 Egyéb |

Erről a speciális burkolási megoldásról még a nyár előtt muszáj tudnod

Ha Te is imádod a nyarakat a teraszon tölteni, akkor tudnod kell arról a burkolati megoldásról, amitől a végeredmény nemcsak 2-3 évig lesz gyönyörű és hibátlan, hanem akár 10-15 évig. Most megmutatjuk, mitől lesz sokáig szép a teraszburkolat.

Az egyik legspeciálisabb feladat, amikor a földön fekvő terasztkell burkolni.  Ezeknél a teraszoknál a hő hatásain kívül a felszálló párával is számolni kell.

Kép forrása: pollentiaproperties.com

Az első kérdés, amit el kell dönteni egy földön fekvő terasz burkolásánál, hogy szigetelt-e vagy nem? Ha igen, akkor minden rendben van, és jöhet egy szokásos rétegrend:

  • kiegyenlítés Planitop Fast 330-cal
  • szigetelés Mapelastic-kal
  • burkolás a lapméret függvényében, például Keraflex Extra S1-gyel.

De mit lehet tenni, hogy ha fogalmunk sincs, hogy mondjuk 20 évvel ezelőtt szigeteltek-e a terasz alatt, és ha igen, vajon működik-e még a szigetelés?  Honnan is tudnánk?

És ilyenkor nem is alkalmazható a szokásos rétegrend további vizsgálat nélkül.

Az egyik lehetőség, hogy fel kell tárni a terasztés meg kell állapítani, hogy van-e működő szigetelés vagy kavicsfeltöltés, ami a komolyabb pára megjelenését akadályozza.


Kép forrása: cbshouses.com

Ha ez nem lehetséges, vagy kiderül, hogy nincs működő szigetelés, akkor a legjobb tanács az, hogy ki kell hagyni a kent szigetelést a rétegrendből. Nagy rugalmasságú, szappanosodásra kevésbé hajlamos ragasztótkell használni. Ilyen lehet a Granirapidvagy az Elastorapid. Ilyen esetekben kiváló megoldás az Ultracolor Plusfuga, lehetőleg minél szélesebben.

Tudnunk kell, hogy ettől függetlenül még előfordulhat sókivirágzás, de a műszaki lehetőségekhez képest a lehető legjobb megoldásez – persze ez mégsem egyenértékű azzal, mintha alulról szigetelt aljzatra készülne a burkolás.

Ha így készül el a burkolat, hosszú távon elégedett leszelaz eredménnyel, és a burkolat élettartalma néhány évről 10-15 évre is nőhet!

Ha szeretnéd megtudni, hogy a felújításhoz milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szükséged, és mindez mennyibe kerül, akkor keresd fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

Oszd meg te is
  •  
  •  
  •  
  •