Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva nov 27, 2017 Egyéb |

Penész a sarokban? Egy aprósággal megszüntethető!

A legjobb szakemberek tudják, hogy akkor végeznek jó munkát, ha a legkisebb apróságokat is profin megoldják. Ha ugyanis nem fordítanak figyelmet a részletekre, a lakástulajdonos hamarosan azt veheti észre, hogy szivárog a víz a zuhanyzóból, repedezik a terasz vagy az erkély burkolata, penészesednek a sarkok a fürdőszobában és a konyhában.

Ugye Te sem szeretnéd, ha ilyen problémák merülnének fel a lakásfelújítás vagy az építkezés után? Akkor tudnod kell egy apróságról, amin áll vagy bukik, hogy milyen lesz a végeredmény.

Egy vízszigetelés semmire sem jó, csak kidobott pénz az ablakon, ha nincs megfelelően csatlakoztatva a kapcsolódó szerkezetekhez. Nincs lezárva, vagy nincs biztosítva a víz elvezetése.

szivárog a vízKép forrása: thatgoodolehandyman.com

Talán az egyik leggyakoribb panasz, hogy használatkor szivárog a víz a zuhanyból, folyamatos károkat és bosszúságot okozva, nem beszélve a penészesedés veszélyéről.

A Mapei új terméke megoldást nyújt e fontos apróság megoldására. A MAPEBAND SA egy öntapadó butil gumiszalag a vízszintes és függőleges felületek közötti hézag vízszigetelésére teraszokon, erkélyeken, fürdőszobákban és zuhanyzókban. A termék remekül kiegészíti az olyan rugalmas vízszigetelő rendszereket, mint pl. a MAPELASTIC, MAPELASTIC SMART, MAPEGUM WPS, MAPELASTIC AQUADEFENSE vagy az AQUAFLEX ROOF.

Kiválóan alkalmazható olyan területeken, ahol a hagyományos hajlaterősítő szalagok alkalmazása körülményes lenne, például kicsi, nehezen elérhető hézagok, hajlatok szigetelése. De ilyen eset az is, amikor kent vízszigetelést kell csatlakoztatni problémás felületekhez, például fémlemezekhez, horgany vagy rézlemez vízorrokhoz, nyílászáróprofilokhoz, küszöbökhöz stb. Ezeknél a részleteknél dől el, hogy szivárog a víz vagy nem.

Kép forrása: tripadvisor.com

Elképesztő tulajdonsága, hogy az építőiparban fellelhető szinte minden anyaghoz tapad, mint például alumínium, réz, acél, műanyag, bitumenes vízszigetelő lemezek, kerámia, beton, falazat, pórusbeton, szálcement felület és vakolat.

Ezen kívül a MAPEBAND SA butil gumiból álló öntapadó szalag külső felületén lúgálló szövettel van kasírozva, ami kiváló tapadást biztosít a rá felhordott vízszigetelő rendszernek.

Kép forrása: junkart.me

Hogyan kell alkalmazni a MAPEBAND SA-t?

A termék beépítése rendkívül egyszerű és gyors, a felújítást nem hátráltatja, viszont felbecsülhetetlen előnyöket jelent a használata.

  • Az alapfelület megfelelő előkészítését követően le kell vágni a szükséges hosszt a MAPEBAND SA-ból.
  • A vízszigetelendő hézag elejéhez helyezve részlegesen el kell távolítani a védőfilm két oldalának egyikét.
  • A szalagot középtől a szélek felé haladva le kell simítani a tapadás elősegítésére, és a gyűrődések, szalag alatti légbuborékok képződésének megelőzésére.
  • Ezután a védőfilm megmaradt része eltávolítandó a MAPEBAND SA szalag teljes felragasztásához.
  • Figyelni kell arra, hogy a megfelelő vízzárás biztosítása érdekében a szalagok közötti átlapolások hossza legalább 5 cm legyen.
  • Ezt követően a felületet egy gumihengerrel a biztos tapadás érdekében át kell simítani.

Végül minden különösebb várakozási idő nélkül szigetelhető a kész felület a MAPELASTIC termékcsalád valamelyik tagjával, a MAPEGUM WPS-sel vagy az AQUAFLEX ROOF-fal.

szaktanács

 

Oszd meg te is
  •  
  •  
  •  
  •