Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva Júl 11, 2016 Vizesedés esetén |

Ezt a 7 dolgot tedd meg, és nem fogsz többé utálkozva lemenni a pincébe!

nyirkos, nedves falak, málló vakolat, repedések a falon… Ha ez nem egy horrorfilm helyszíne, hanem a Te pincéd, bizony, itt az ideje a felújításnak!

nyirkos nedves falak

(kép forrása: http://i.imgur.com/n2Sgq.jpg)

De ne kezdj azonnal szigetelni és vakolni! Előbb tüzetesen meg kell vizsgálni, mi is pontosan a nedvesség lehetséges forrása a pincében.

Erre a 7 kérdésre kell választ keresned:

 1. Biztos, hogy a talajnedvesség jelenti gondot?
 2. Az udvari járda, burkolat (akár a szomszédé is!) mindenütt a megfelelő irányban lejt-e, jó helyre távozik-e róla a víz?
 3. Mi a helyzet az esővíz elvezetéssel?
 4. Sehol sincs módja a távozó víznek bejutni a szerkezetbe?
 5. Egyetlenegy vízvezeték sem szivárog?
 6. Biztos, hogy áznak a falak?
 7. Nem a levegőből kicsapódó nedvesség okozza a vakolat károsodását?

Nem mindegy ugyanis, hogy a pincét páraáteresztő termékekkel kezelik, vagy a hiba forrását szüntetik meg, vagy a nyomozás esetleg egy teljesen más megoldáshoz vezet, olyan megoldással, amire előzetesen nem is gondoltál. Érdemes szakembert hívni a hiba forrásának kiderítésére, és a megfelelő kivitelezés megtervezésére.

Jó tudnia, hogy a MAPEI komplett termékcsaláddal és speciális megoldásokkal felszerelkezve áll készen a beázott pincék helyrehozatalára, a falszárító vakolatoktól elkezdve egészen a komolyabb beavatkozást igénylő injektáló anyagokig.

Ha szeretnéd újra birtokba venni rossz állapotú pincédet, vagy az alagsor, hogy nyugodtan tárolhasd értékeid anélkül, hogy az átázás és a dohszag miatt kellene aggódnia, akkor érdemes körülnézned weboldalunkon további hasznos információkért!

Kérdéseid maradtak? Kérdezd szaktanácsadónkat ingyenesen!

Szaktanácsadás

Oszd meg te is
 •  
 •  
 •  
 •