Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva ápr 5, 2018 Egyéb |

2 tipp, és nem lesz vízköves a csempe a zuhanyzó körül

Annál bosszantóbb nincs is, mint amikor a gyönyörűen felújított fürdőszobáról használat közben kiderül, hogy rossz a kivitelezés, és folyton törölgetni kell a mindenhol csorgó vizet. A bosszankodáson kívül még más veszélyt is rejt a jelenség: vízköves csempét, gyors penészesedést, vizes falakat, átázást. Két apró tippel el lehet kerülni a költséges hibát, és hogy folyton a szakembert kelljen hívni.

Kép forrása: devinebath.com

Az épített zuhanykabinoknak tényleg számos előnye van, nagyon divatos is manapság, de a kialakításuk sajnos sok veszélyt is hordoz, főleg, ha nem szakszerűen van kiépítve a zuhanyzó. A leggyakoribb panaszok:

 • csorgó víz ott ahol azt nem szeretnénk
 • vizes és penészes falak, nedvesedő szomszéd helyiségek, rossz szag
 • tocsogó födém

A hiba javítása utólag már nehéz, nem beszélve a jelentős időveszteségről, bosszúságról és a költségekről. A titok abban rejlik, hogy először kell jól megcsinálni, professzionális termékekkel és tökéletes technológiával.


Kép forrása: desertcart.ae

Számtalan kérdésre kell odafigyelni, de most nézzük a két legfontosabbat.

2 dolog, amire feltétlenül oda kell figyelni zuhanyzó építésénél:

 1. Lejtés
 2. Vízelvezetés és -szigetelés
 3. A padlókat minimum 2%-os lejtéssel kell kialakítani, hogy el tudják vezetni a vizet. Erre a Planitop Fast 330 a tökéletes megoldás. Állékony, 3-30 mm-ig húzható, padlón és az oldalfalon is használható.
 4. A legkisebb vízszigetelési hiba is fürdőszoba beázáshoz vezethet. A tökéletes vízszigetelés kialakítására számos Mapei termék alkalmas. A hagyományos és megbízható Mapelastic-on és Mapegum WPS-en kívül, gyors és egyszerű kivitelezést tesz lehetővé az egykomponensű Mapelastic Aquadefense. 2 rétege összesen 1 mm vastag, ami gazdaságos 1 kg/m2 anyagfelhasználást jelent.

A negatív sarkokban hajlaterősítő szalagként a Mapeband PE 120 alkalmazható. Ragasztásnál 60×60-as lapméretig az Adesilex P9, nagyobb lapok esetén indokolt S1-es kategóriájú, például Keraflex S1 ragasztó használata.

Ha szeretnéd megtudni, hogy a felújításhoz milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szükséged, és mindez mennyibe kerül Neked, akkor keresd fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

szaktanács
Oszd meg te is
 •  
 •  
 •  
 •