Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva nov 30, 2017 Egyéb |

Készülj fel időben a fagy ellen

Már most látod a jeleket, hogy a teraszburkolat feltöredezik, a lapok elválnak az aljzattól? Nem fog megvigasztalni, de tudnod kell, hogy ez rendkívül gyakori eset, nem vagy egyedül a problémával.

Tapasztalataink szerint nagyon sok helyen nem készül vízszigetelés az erkélyekre, teraszokra. A leggyakoribb indoklás az, hogy a víz úgyis lefolyik a burkolat felületén, és a lefolyóban vagy az ereszcsatornában teljes mértékben távozik, nincs szükség vízszigetelésre. De ez sajnos egy rendkívül elterjedt és gyakori tévhit, és emiatt fordul elő, hogy például a teraszburkolat feltöredezik, méghozzá már rövid idővel a felújítás után.

teraszburkolat feltöredezikKép forrása: homemydesign.com

A csapadékból, hóból származó víz a már nem tökéletes fugákon vagy egy burkolólap hajszálrepedésein, törésén keletkezett repedésen át könnyen bejut a burkolat alatti ragasztórétegbe, emiatt jelentkeznek a további, még komolyabb repedések, töredezések.

A bekerült nedvesség ugyanis tovább szivárog a szerkezet felé, kültéren a tél során megfagy, a burkolat feltöredezik és a lapok elvállnak az aljzattól. A réseken át pedig egyre több víz, nedvesség jut a teherhordó szerkezethez.

A valóban jól működő vízszigetelést nem a fugázóval és a burkolással oldjuk meg, hiszen azoknak nem az a feladatuk. A megoldás a leragasztott burkolat alatti kent vízszigetelés. Ezzel a módszerrel biztosan nem fogjuk azt látni, hogy a teraszburkolat feltöredezik.

teraszburkolat feltöredezikKép forrása: gardenoholic.com

De mi a legjobb megoldás?

A járólapok töredezettségét, felválását elkerülendő tehát vízszigetelést kell beépíteni a beton és a ragasztó réteg közé. Ezzel hihetetlen költségektől és bosszúságtól kíméljük meg magunkat a jövőben.

A biztonságos terasz, erkély vízszigetelés elkészítéséhez a MAPEI a MAPELASTIC cementkötésű, kétkomponensű, repedésáthidaló, víznyomásálló, kenhető vízszigetelő anyagot ajánlja.

teraszburkolat feltöredezikKép forrása: pinterest.com

Íme, 6 legyőzhetetlen tulajdonsága:

  1. A terasz rétegvastagsága nem nő jelentősen, mert elég csak 1-2mm vastagságban felhordani.
  2. Bedolgozása könnyű, gyors és egyszerű.
  3. Nem kell tökéletesen száraznak lenni az aljzatnak felhordáskor.
  4. Ha helyes alkalmazzák, a felfagyás veszélye kizárható.
  5. Közvetlenül lehet rá burkolatot fektetni.
  6. Hosszútávon garantálja a teraszok, erkélyek védelmét a víz romboló hatása elleni.

Az alábbi videóban részletesen, lépésről lépésre megtekintheti a helyes és szakszerű alkalmazást, ami garantálja, hogy hosszú évekig ne legyen gond a terasz vagy az erkély burkolatával.

szaktanács

Oszd meg te is
  •  
  •  
  •  
  •