Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva aug 2, 2018 Vizesedés esetén |

Exkluzív tanácsadás: Hová melyik vízszigetelést válasszuk?

Óriásikárokat okozhat egy rossz vízszigetelés. Megoldásokból viszont olyan nagy a választék, hogy sokszor a szakemberek számára is nehezen átlátható. Ezért kértük fel szakértőnket, hogy gyűjtse össze az 5 leggyakoribb terület legfontosabbtudnivalóit. Neked elég ezt az egy cikket elolvasnod, hogy felkészülten konzultálhass a szakemberrel, kivitelezővel, és hogy eredményesen óvd meg az otthonod a beláthatatlan károktól.

  1. Fürdőszoba kialakítása

Kép forrása: archiexpo.com

Fürdőszobákban egyaránt praktikus lehet a bevált MAPEGUM WPSés a MAPELASTIC AQUADEFENSEis. Mindkét termék felhasználásra kész, egyszerűen bedolgozható, kisebb kiszerelésben is elérhető. Mindkét termékhez praktikus kiegészítő a MAPEBAND PE120hajlaterősítő szalag.

Figyelem: A MAPELASTIC AQUADEFENSE használható épített zuhanytálca kialakításához is, a MAPEGUM WPS-t viszont csak zuhanytálca alkalmazása mellett építhető be zuhanyzóba.

  1. Új építésű ház: a terasz és a fürdőszoba vízszigetelése

Kép forrása: marispolymers.com

Ebben az esetben a legcélszerűbb választás a MAPELASTIC AQUADEFENSE, ugyanis ez a termék mind a terasz, mind a fürdőszoba vízszigetelésére használható. Az anyag felhasználásra kész, és egy-egy munkaszakasz befejeztével a maradék anyag visszazárható, és később felhasználható.

Fontos: Figyelni kell, hogy amíg a benti helyiségekben a MAPEBAND PE120 hajlaterősítő szalaggal lehet dolgozni, addig kint kizárólaga MAPEBAND szalag alkalmazható.

  1. Fürdőszoba felújítása vegyes alapfelületen

Természetesen felújításkor is lehet használni a fent említett megoldásokat. Azonban ha vegyes vagy változó az alapfelület, különösen ha nagyobb síkfelületekre kerül a burkolat, jó megoldást nyújthat a MAPEGUARD WP200 ragasztott, közvetlenül burkolható vízszigetelés.

Ezzel a termékkel rendkívül gyorsan lehet síkfelületeket szigetelni, emellett némi repedésáthidaló, feszültségcsökkentő képessége is van, és ez változó alapfelület esetén fontos lehet.

  1. Terasz felújítása

Amennyiben problémamentes a felület, úgy az új építésű terasznál leírtak szerint használható a MAPELASTIC AQUADEFENSE felhasználásra kész, rendkívül praktikus, gyorsszáradású kent vízszigetelés.

Azonban felújítás esetén érdemes a jobb repedésáthidaló képességgel rendelkező, nagyobb, minimum 2 mm, vastagságban beépítendő, MAPELASTIC kétkomponensű anyagot alkalmazni. A MAPELASTIC réteg szükség esetén megerősítendő a beágyazott MAPENET 150 hálóval.

Fontos: Mindkét szigetelőanyaghoz a kültéri felhasználásra megfelelő MAPEBAND hajlaterősítő szalag és kiegészítők ajánlottak. Alternatívaként, ha pár órán belül időjárásnak ellenálló, rövid időn belül burkolásra alkalmas szigetelőréteget szeretnénk, jó választás a MAPELASTIC TURBOgyorskötésű, kétkomponensű, cementes vízszigetelés.

  1. Medence

Kép forrása: ultimatepoolremodeling.com

Medence szigeteléséhez a legtöbbet használt termék a MAPELASTIC kétkomponensű, cementes, rugalmas kent vízszigetelés. A hajlatokhoz, dilatációkhoz a MAPEBAND lúgálló hajlaterősítő szalagot kell beépíteni.

Felújítás esetén, vagy bármely egyéb olyan esetben, például változékony időjárás esetén, mikor arra van szükség, hogy a vízszigetelt felület gyorsan időjárásálló, illetve burkolható legyen, a MAPELASTIC TURBO nagyon jó alternatíva.

Természetesen a megoldandó feladatok, szigetelendő, burkolandó felületek tárháza végtelen, és mindegyik kicsit más. Kétség, kérdés esetén keresd szakembereinket, kollégáinkat, akik örömmel állnak a rendelkezésedre: http://www.mapei.com/adv/HU/szaktanacs_uj/

Oszd meg te is
  •  
  •  
  •  
  •