Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva jún 8, 2018 Egyéb |

3 tipp, hogyan kerülhető el biztosan a beázás okozta kár

Aki már találkozott vizes fallal az otthonában, az tudja, hogy mennyi kárral jár, és mennyi kiadás árán lehet megszabadulni a csúnya látványtól. Nem biztos, hogy a felső szomszéd a hibás, mi magunk is okozhatjuk a vízszivárgást és a beázást, a falak elázását.

Kép forrása: healthybynaturecalgary.ca

A csempék mögé bejutó víz ugyanis folyamatosan gyengíti a falat. Pár hónap alatt hatalmas károkat okozhatunk csak azzal, hogy használjuk a zuhanyzót, mert a megrepedt csempére vagy fugára több liter víz is juthat, és a szivárgás megakadályozhatatlan…

Kép forrása: groutshieldsingapore.com

De miért reped meg a csempe, mitől lesz gyenge a fuga?

Ennek leginkább két oka van. A beszivárgások első számú okozója a rosszminőségűburkolóanyag, ragasztó és fugázó, ami nem bírja a terhelést, a folyamatos vizet, párát.

Gyakori hiba az is, hogy a felújítás során a fürdőszoba burkolása után még olyan munkálatokat végeznek, amik épületmozgásokkaljárnak, és amelyek máris repedést, károkat okoznak a fugában, a csempében.

3 tipp, hogyan kerülhető el a vízszivárgás és a későbbi beázás a felújítás során:

  1. Aburkolás előttkell elvégezni az olyan munkálatokat, amelyek épületmozgással járnak.
  2. Kiválóminőségű burkolólapokat és segédanyagokat választunk, amelyek hosszú időn át tartósak és nem repedeznek meg.
  3. De talán a legfontosabb megelőzési technika, hogy vízszigetelésthasználunk a vizes helyiségekben.

A Mapelastic Aquadefensekenhető vízszigetelésével például sokat tehetünk a beázások ellen. A teljesen oldószermentes, felhasználásrakész, nagyon gyorsszáradású, világoskék színű műgyanta bázisú anyag felhordása után nemcsak a falnak nyújt védelmet, de a szomszédos helyiségeknek is.

A Mapelastic Aquadefense előnye, hogy villámgyors: az első réteg felhordása után már 1 óra múlva készíthető a második réteg, ezután 4 órával pedig már burkolhatókerámia burkolólapokkal.

Kép forrása: pinterest.com

Ez a rugalmas szigetelőréteg áthidalja az alapfelületen keletkező kisebb repedéseket. Használatával a felújítás költsége alig növekszik, viszont egy megrepedt csempe vagy fugázó esetén nagy kiadástól mented meg az otthonod.

Ha szeretnéd megtudni, hogy a fürdőszobád felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szükséged, és mindez mennyibe kerül, akkor keresd fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

Oszd meg te is
  •  
  •  
  •  
  •