Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva jún 1, 2018 Fürdőszoba vízszigetelése, Vízszigetelés helye |

Íme, a hibátlan vízszigetelés 5 lépéses titka

Ne kövesd el azt az óriási hibát, hogy félvállról veszed a vízszigetelés kérdését! Ugyanis garantált, hogy így rengeteg kárt fog okozni a szivárgó víz. Ha viszont egy kisebb ráfordítást és figyelmet szentelsz ennek a felújításkor, akkor csőtörés, repedés vagy szivárgás esetén jóval tetemesebb kiadástól mentheted meg önmagad.

Most 5 lépésben megmutatjuk, hogyan érheted el, hogy sok-sok évig ne legyen gondod a vízszigetelésre.

Kép forrása: restorationmasterfinder.com

2 dologra érdemes figyelni a vízszigetelésnél:

 • legyen tökéletes,
 • hosszú távon is jól működjön.

Így érhető el a tökéletes vízszigetelés 5 lépésben:

Ha az alábbi 5 lépést betartod az építkezéskor vagy felújításkor, otthonod értéke azonnal megnő, hiszen hosszú ideig biztosítod, hogy a víz ne tegyen kárt a fürdőszobában vagy a konyhában.

 1. A fürdőszobák fokozott vízterhelése miatt a burkolat alá ajánlott felhordani a MAPEGUM WPS egykomponensű, kenhető vízszigetelő fóliát, amely egyrészt a falazat, másrészt a szomszédos helyiségek védelmére szolgál. Nem kell attól tartani, hogy a megfelelő szigetelés kialakítása a kivitelezés idejét megnyújtja, hiszen a nedvszívó aljzatokra felvitt MAPEGUM WPS réteg gyorsan szárad, burkolását már akár 12-24 óra múlva el lehet kezdeni.
 2. A fóliához nélkülözhetetlen elemként hozzátartozik a MAPEBAND sarokerősítő szalag és mandzsetta, amit az úgynevezett negatív sarkokba, valamint a csőáttörésekhez, padlóösszefolyókhoz célszerű alkalmazni.
 3. A rugalmas szigetelőrétegre történő közvetlen burkoláshoz olyan flexibilis ragasztókat célszerű használni, mint amilyen például a KERAFLEX ragasztó.
 4. A tartósan rugalmas, penészesedésálló, ecetsavas szilikon a fürdőszobában azoknak a hézagoknak a kitöltésére szolgál, amelyek a szanitereknek a burkolathoz való csatlakoztatásakor keletkeznek. A MAPESIL AC szilikon ráadásul rengeteg színárnyalatból választható.

Kép forrása: houzz.com

 1. Szintén sok színben kapható a flexibilis, könnyen tisztán tartható fugázó anyag. Az ULTRACOLOR PLUS is, amelyen a penészgombák sem tudnak megtapadni.

Ha szeretnéd megtudni, hogy a felújításodhoz milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szükséged, és mindez mennyibe kerül, akkor keresd fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

Oszd meg te is
 •  
 •  
 •  
 •