Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva nov 15, 2017 Egyéb |

Beázás ellen itt a 4 letesztelt megoldás

A lakástulajdonosok rémálma, hogy beázás ellen kell hatékony és bombabiztos módszert találnia: bárhol is üsse fel a fejét, fürdőszobában vagy konyhában, szobában vagy teraszon, pánikszerűen próbálunk tenni ellene. Természetesen egy megbízható és jól megválasztott vízszigetelés sorsdöntő lehet, hiszen ilyenkor a kár mértéke elenyésző vagy talán nem is érzékelhető.

Ha nem szeretnéd nézni a beázás okozta foltokat, károkat, tudnod kell, hogy a hatalmas választékból mikor melyik vízszigetelési módot válaszd beázás ellen. Íme, néhány tájékozódási szempont, amit meg kell válaszolni a vízszigetelés megkezdése előtt:

 • Hol szeretnénk alkalmazni a vízszigetelést, melyik helyiségben. Kültéren vagy beltéren, ellenálljon-e a fagynak, mennyire van kitéve vízterhelésnek a helyszín.
 • Gyorsan kell-e, hogy elkészüljön a vízszigetelés, mert a változékony időjárás közbeszólhat, vagy gyorsan kell burkolni a vízszigetelésre, mert csúszásban van a felújítás
 • Egykomponensű, cementes, por alakú, vízzel keverendő vízszigetelés legyen, vagy kétkomponensű, cementes, por és folyadék összetételű, műgyanta terméket használjunk?
 • Mekkora kiszerelésben kapható a termék? Környezetvédelmi szempontból megfelelő?

Most 4 különböző vízszigetelési termék bemutatásával segítünk Neked eligazodni a kínálatban.

 1. MAPEGUM WPS

Kép forrása: www.chinatourme.com

Ezt a megoldást akkor válasszuk, ha beltérben használt víz ellen szeretnénk vízszigetelést kiépíteni, például fürdőszobában, konyhában, mosókonyhában. Ideális választás azért is, mivel a MAPEGUM WPS felhasználásra késztermék, így gyors, hibamentes bedolgozást tesz lehetővé.

 1. MAPELASTIC

Kép forrása: www.loversiq.com

Ezt az anyagot azokban az esetekben ajánljuk, amikor kültéren vagy beltéren állandó vízterhelésnek kitett felületet szeretnénk szigetelni. Különösen előnyös medencék esetében, hiszen itt a beázás ellen különösen kiemelkedő és megbízható terméket kell alkalmazni. Akkor is nyugodtan választható ez a termék, ha gépi felvitelről van szó.

 1. MAPELASTIC AQUADEFENSE

Kép forrása: s-ec.bstatic.com

Használjuk ezt a terméket kül- és beltéren beázás ellen akkor, ha nem állandó vízterhelésnek kitett helyre szeretnénk beépíteni, például teraszokon, erkélyeken, fürdőszobákban, konyhákban.

Előnye, hogy a kivitelezés során ugyanaz az anyag használható a kültéri és a beltéri felületeken is, valamint gyors száradása miatt rövidebb ideig szorul védelemre az időjárás hatásaival szemben.

 1. MAPEGUM EPX

Kép forrása: possector.com

Ha olyan helyszínen van szükség vízszigetelésre, ahol várhatóan vegyi terhelés éri majd a burkolatot, például üzemi vagy ipari konyhában, sörfőzdében, stb., jó döntés a kétkomponensű, epoxigyanta alapú MAPEGUM EPX-et választása.

Oszd meg te is
 •  
 •  
 •  
 •