Fejléc menü
RssFacebook
Menü

Publikálva jún 16, 2017 Tudtad-e? |

5 tulajdonság, amit a jó vízszigetelésnek tudnia kell

Nagy hiba a kültéri vízszigetelésektől csak azt elvárni, hogy ne engedje át a vizet és rá lehessen burkolni. Jó tudni, hogy ha egy vízszigetelés tényleg csak ennyit tud, akkor a burkolat hamar felválik.

Ha tartós burkolatot szeretnénk a teraszra, a medencébe, a kültéri vízszigetelésnek ezzel az 5 tulajdonsággal is rendelkeznie kell!

  1. Rugalmasnak kell lennie

Ez elengedhetetlen. Ugyanis a vízszigetelésnek van a legkomolyabb feszültségleépítő szerepe. Ha a kent vízszigetelés nem rugalmas, akkor az állandó hőmozgástól, a terhelés következtében fellépő alakváltozás következtében a burkolat könnyen felpattog a felületről.

  1. Repedésáthidalónak kell lennie

Mi történik, ha a repedés a burkolás után keletkezik? Ha a vízszigetelés képes áthidalni a repedést, akkor nincs semmi baj. De ha a kent szigetelés nem képes a repedés áthidalására, a burkolat átázik, a terasz járólapjai felfagynak, a medence ereszt.

  1. Fagytűrőnek kell lennie

A vízszigetelés hidegben sem veszítheti el a rugalmasságát, mert az aljzat ekkor is mozog, zsugorodik, tágul. Ha a szigetelés hidegben elmerevedik és eltörik, akkor már nem beszélhetünk működő vízszigetelésről.

  1. Páraáteresztőnek kell lennie

A jó vízszigetelés képes átengedni az alulról jövő párát, miközben a felülről érkező vizet zárja. Ha a kent szigetelés nem páraáteresztő, akkor a páranyomás tönkreteszi a burkolatot

  1. Időállónak kell lennie

Mit ér a nagy munka, a befektetés, ha a kent szigetelés néhány évig őrzi csak jó tulajdonságait? Elengedhetetlen, hogy egy burkolat alatti vízszigetelés akár évtizedeken át is megőrizze a fenti pozitív tulajdonságait, és védjen a nedvességtől, a víz támadásaitól.

 

A MAPELASTIC termékcsalád, ezen belül a MAPELASTIC az elmúlt 30 évben több mint 350 millió négyzetméteren bizonyította, hogy kiváló termék, amelyben mind az 5 követelmény megtalálható. Magyarországon is 20 éve bizonyít reklamáció vagy panasz nélkül!

Oszd meg te is
  •  
  •  
  •  
  •